NIEUWS

03-10-2017

Belangrijk telefoon nummer van directrice Oksana,waar info te krijgen is: 06-15841629

Inmiddels is Dimo ook weer begonnen met zn stijldans lessen op de zaterdagmiddag in De Dreef.Wederom genoeg koppels dit jaar,maar natuurlijk zijn nieuwe dansers/koppels altijd welkom.Het eerste grote treffen zal zijn “De Rembrandtcup” in Almere.

Liza Bochkareva is gestart met haar piano lessen.Ook hier voldoende animo.

—————-

We gaan weer Gluren en wel op 14 december.De plaats zal zijn in de gezellige huiskamer van Els en Ron op DE Boeier 1 in de wijk Kattenbroek,die deze dag een uitgebreid gezelschap als gast zullen hebben.

We hebben 3 weesjongeren uit Kiev over.Deze jongeren studeren aan het conservatorium in Kiev.Daarnaast komt Dennis terug om hier op te treden.Hij studeert aan het conservatorium van Teplice.

Deze jongeren zullen aangevuld worden met de kleintjes van Kiddshow zoals Vlad ,julia en Dima en Masha enz.

Al met al belooft dit weer een grandioze dag te worden.

———————————————————————————————————————————————————————————

Dagje weg naar Loosdrecht met de leraressen en partner

Op zondag 5 oktober zijn de leraressen  en partners van de school wezen roeien op de Loosdrechtse plassen.Een paar uurtjes gezellig op het water en genieten van de rust.

—————————————————————————————————————————————

100_6532

Dennis  en  Masha Nederlands kampioen ballroom

————————————————————————————————————————————-

Gluren bij de Buren

We gaan op 30 maart met een deel van onze kinderen meedoen aan Gluren bij de Buren in Nieuwegein.

Hier zullen onze kinderen 3 maal optreden in wisselende samenstelling met zang en dans.De maximale tijd per optreden is een half uur.

De plaats waar dit alles plaats vindt is op de Henri Dunantlaan 4B en deze is eigenlijk in Vreeswijk(zit tegen Nieuwegein aan.

We zullen optreden in een huiskamer van de Vijfsprong.Dit is een vrij grote huiskamer,maar evengoed gaan we er vanuit dat we deze optimaal gaan vullen ,om te genieten van 3 kleine optredens.

Het eerste optreden zal zijn om 13.00 uur ,daarna om 14,15 en het derde optreden om 15.30 uur.

Komt allen

 

——————————————————————————————————————————-

Tsjechie

Allemaal ook weer terug uit Tsjechië waar met zo,n 80 mensen deel genomen werd aan een project,onder leiding van de Russische school Kompas uit Rumburk.Iedereen heeft een fijne vakantie gehad met mooi weer.Alleen de sneeuw ontbrak,maar dit werd gecompenseerd met een mooi programma.Het theater in Praag,Dresden en een Jolka.

Foto

3 kerstmannen uit 3 verschillende windstreken tijdens de Tsjechische Jolka.

—————————————————————————————————————————-

Russische les voor volwassenen

De Russische les voor Nederlanders is meteen een succes .Er is gestart onder de leiding van Kristina en naast de lesstof zijn er ook nieuwe contacten gelegd.Ook belangrijk om tot een gezamenlijk doel te komen en dat is de Russische taal leren.De lessen worden gegeven aan het begin van de zaterdag middag.Voor meer info bel naar 06-33234041

——————————————————————————————————————————-

Moeder en kind lessen

Ook is er in het nieuwe jaar gestart met de groep kleintjes met de moeders en deze groep zit bijna vol.Een geweldige en nieuwe groep met veel enthousiaste moeders en kinderen.

———————————————————————————————————————————

Wat heet dansen!!!!!

Внимание самые красивые!
Начинаем курс для женщин “Solo-Latina”.
Занятия будут проходить по субботам , в школьное время.
Тренер- Малярчук Мария Юрьевна.
Удивим наших мужей 8 Марта!
Дополнительная информация: schoolcarrousel@gmail.com
Foto: Внимание самые красивые!<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Начинаем курс для женщин "Solo-Latina".<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Занятия будут проходить по субботам , в школьное время.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Тренер- Малярчук Мария Юрьевна.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Удивим наших мужей 8 Марта!<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Дополнительная информация: schoolcarrousel@gmail.com

———————————————————————————————————————————-

Jolka in Utrecht een groot succes.

Met 95 kinderen en ongeveer 150 familieleden was de Jolka van de Slavische school Carrousel een enorm succes.Ook het programma liet niets te wensen over en er werd een geweldige show van gemaakt.

Iedereen die meegeholpen heeft om van de Jolka een succes te maken ,hartelijk bedankt. Het klonk als een klok. Ook deze geweldige locatie maakte deel uit van het slagen. Daarnaast had een van de vaders een prachtige mega kerstboom georganiseerd.Ook hiervoor bedankt.

Al met al een geslaagde dag met een grote inzet.

——————————————————————————————————————————-

LET OP ,LET OP,LET OP

Gezien de enorme belangstelling voor onze Jolka van vrijdag 13 december is het van belang om op het terrein van De Speler te parkeren.Met de GPS kom je in het woonwijk naast  De Speler uit.

Op onderstaande manier kom je op het terrein van de De Speler :

Vanaf de Marnixlaan de Royaards van de Hamkade inrijden,dan naar links precies naast het sportveld oprijden tot aan De Speler.

Foto

————————————————————————————————————————————–

Nieuwe klas

Vanaf het nieuwe jaar starten we mogelijk met een nieuwe klas voor leerlingen die de Russische taal nog niet machtig zijn.Deze krijgen de lesstof vanaf de basis en zullen dus in een rustiger tempo gaan leren.Ouders die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden bij de administratie.

Let wel : dit is niet voor volwassenen.Hiervoor hebben we andere mogelijkheden

—————————————————————————————————————————————–

Artek 2014,

De eerste aanmeldingen zijn reeds binnen voor Artek 2014.

Kinderen van 12 tot 16 jaar kunnen weer naar het schitterende Artek om daar een deel van hun vakantie door te brengen

——————————————————————————————————————————————

Hardlopen

Een paar moeders zijn spontaan begonnen met hardlopen vanuit de school op de zaterdag morgen.Een geweldige manier om gezamenlijk gezond bezig te zijn.

———————————————————————————————————————————————-

Moeder en kind lessen

Met ingang van het nieuwe schooljaar zal er een nieuwe klas opgestart worden.Moeder en kind lessen voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar die samen met de moeder lessen zullen gaan volgen.Inmiddels zijn er al voldoende aanmeldingen. Voor meer info neem dan contact op met  de administratie.

——————————————————————————————————————————————–

Zang en danslessen lopen goed.

Door een kleine verandering met de zanglessen in het bijzonder de zanglerares,moest er wat geschoven gaan worden.Inmiddels lopen de zanglessen en de stijldans lessen geweldig.De eerste 5 koppels zullen op 30 november in Den Haag hun eerste wedstrijd gaan dansen tijdens de NADB wedstrijd  met de naam pepernoten cup bij dansschool De Geus.Onze kinderen zullen zingen tijdens de Jolka en bij Gluren bij de Buren in Amersfoort.

———————————————————————————————————————————————–

Tsjechie

Net na de kerst gaan er verscheidene families van de school Carrousel naar Tsjechië om een week vakantie te vieren.In Tsjechië hopen we dat we kunnen gaan skiën en als alternatief de nodige uitstapjes.

Op het programma staan een dag naar Praag,aanvullend naar het theater,een dag naar Dresden en mogelijk ook naar Liberec.

In Tsjechië wordt deelgenomen aan een festival,wat georganiseerd wordt door de Russische school Kompas in Rumburk,onder leiding van Alla Pokorni.

Het beloofd iets heel moois te worden.Nu nog sneeuw.

——————————————————————————————————————————–

JOLKA

Op 13 december zullen we een grootse Jolka vieren.Noteer vast de datum:13 december in Utrecht. van 17.30 uur tot 19.00 uur.De Jolka zal plaats vinden in wijk centrum “De Speler”,Thorbeckelaan 18 te Utrecht.een schitterende locatie.

De ambassadeurs van de Oekraïne en Wit Rusland hebben toezeggingen gedaan om hierbij aanwezig te zijn.

Nadere info volgt

—————————————————————————————————————————————————————————

Нам 1 годик!!!

Medio begin juni groot feest. De viering van het 1 jarig bestaan van de Slavische school Carrousel!!!

Russische scholen gaan gezamenlijk naar Artek

De gezamelijke Russische scholen van Leiden “Пушкинская школа”, Eindhoven “Буратино”, Rotterdam “Матрешка” en Utrecht Славянская школа “Карусель” gaan gezamelijk naar Artek.

De algehele leiding ligt bij Oksana Smit,interim directrice van Slavische school Utrecht,die verder ook een stuk organisatie voor haar rekening zal nemen.Artek,een begrip voor de Russen en Oekrainers. Een kinderkamp waar in de zomermaanden 7000 kinderen zullen verblijven. Artek is geen kamp maar zo groot als een dorp Leusden en van de vele kinderen valt weinig te merken. Het weer is er altijd heel goed en warm. Temperaturen van 40 graden zijn geen uitzondering.

De kinderen die in het verleden mee zijn geweest waren uitermate tevreden en omdat er een 2e kamp bij is gekomen, gaan er diverse kinderen voor de 2e keer.

Артек

————————————————————————————————————————————————————————————

 Geweldig afgelopen zaterdag 12 oktober in Carre.Een prachtige show in het kader van het Nederland-Rusland jaar.250 kinderen die voor spektakel hebben gezorgt in het bekendste theater van Nederland.

Geweldig ook het enthousiasme van de ouders en kinderen van School Carrousel die in heel grote getale waren opgekomen.Gelukkig heel veel kinderen die het natuurlijk prachtig vinden om naar andere kinderen te kijken en te zien hoe ze zingen en dansen.

Geweldig ook om te zien hoe de kleintjes het toneel opgingen om Dennis bloemen te geven na zijn optreden.

Geweldig ook als je bedenkt dat de Russische ambassade kosten noch moeite hadden gespaard om er een geslaagde avond van te maken.

Geweldig het project “the world is ours”.Kinderen die laten zien dat je kan verbroederen door middel van zang en dans.

——————————————————————————————————————————————–

                                                                                TAALLESSEN

Inmiddels is Jose begonnen met de taallessen.Het Frans en Nederlands loopt,daarnaast wordt er binnenkort begonnen met Engels en het Russisch voor volwassenen.Mochten er nog potentiële cursisten zijn dan kan je voor vragen altijd terecht op de zaterdag bij Jose en Oksana en verder ook op mobiel van de Russische school of de mail.